Ha egy gyorsan elkészíthető, finom és laktató receptet keresel, akkor próbáld ki a tejszínes zöldséges csirkemell ragut, tésztával és rizzsel is készülhet.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg vegyes fagyasztott zöldség (az enyémben kukorica, borsó és bébirépa volt)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejszín 30 %-os
- 3 dkg parmezán
- 1 teáskanál provence fűszerkeverék
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
- 40 dkg száraztészta, szarvacska, penne, fusili
Tejszínes zöldséges csirkemell elkészítése:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és süsd aranybarnára a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
4. Vedd közepesre a hőfokot a serpenyő alatt, tedd az olajba a felaprított hagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd kicsit együtt, de vigyázz, meg ne égjen!
6. Vedd magasra a hőfokot, és add a hagymához a fagyasztott zöldséget.
7. Kevergetve pirítsd pár percig, majd öntsd fel egy kevés forró vízzel.
8. Tedd az elősütött csirkemellet is a serpenyőbe.
9. Ha felforrt, alacsony lángon főzd, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak.
10. Keverd a tejszínt a zöldséges csirkés raguhoz, sózd, borsozd és ízesítsd a provence fűszerkeverékkel.
11. Reszeld a parmezánt a raguba, keverd össze, ha elolvadt a sajt, akkor már el is készült a tejszínes zöldséges csirkemell ragut. Ha túl sűrűnek találod, akkor higíthatod kevés meleg vízzel, de a legjobb ha a tészta főzővízével.
12. Amíg készül a ragu, főzd ki a tésztát és frissen tálald!