Tejszínes zöldséges csirkemell

tejszínes zöldséges csirkemell tésztával

Ha egy gyorsan elkészíthető, finom és laktató receptet keresel, akkor próbáld ki a tejszínes zöldséges csirkemell ragut, tésztával és rizzsel is készülhet.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg vegyes fagyasztott zöldség (az enyémben kukorica, borsó és bébirépa volt)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejszín 30 %-os
  • 3 dkg parmezán
  • 1 teáskanál provence fűszerkeverék
  • bors
  • 0,5 dl olaj
  • 40 dkg száraztészta, szarvacska, penne, fusili

Tejszínes zöldséges csirkemell elkészítése:

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és süsd aranybarnára a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

4. Vedd közepesre a hőfokot a serpenyő alatt, tedd az olajba a felaprított hagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd kicsit együtt, de vigyázz, meg ne égjen!

6. Vedd magasra a hőfokot, és add a hagymához a fagyasztott zöldséget.

7. Kevergetve pirítsd pár percig, majd öntsd fel egy kevés forró vízzel.

8. Tedd az elősütött csirkemellet is a serpenyőbe.

9. Ha felforrt, alacsony lángon főzd, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak.

10. Keverd a tejszínt a zöldséges csirkés raguhoz, sózd, borsozd és ízesítsd a provence fűszerkeverékkel.

11. Reszeld a parmezánt a raguba, keverd össze, ha elolvadt a sajt, akkor már el is készült a tejszínes zöldséges csirkemell ragut. Ha túl sűrűnek találod, akkor higíthatod kevés meleg vízzel, de a legjobb ha a tészta főzővízével.

12. Amíg készül a ragu, főzd ki a tésztát és frissen tálald!

tejszínes zöldséges csirkemell ragu

Schema nem található.