Ha szereted a rakott krumplit, akkor a krumplis rakott csirkemell is a kedvenced lesz! Nagyon szaftos, és kiadós csirkés egytálétel.
Krumplis rakott csirkemell hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt főtt tarja, vagy sonka
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
Rakott csirkemell krumplival elkészítése:
1 A krumplit főzd meg héjában, majd pucold meg.
2. Amíg fő a krumpli, addig csíkozd fel a csirkemellet, sózd, borsozd, és egy kevés olajon süsd meg a csirkemell csíkokat.
3. Kenj ki egy kevés olajjal egy jénai tálat.
4. Karikázd fel a főtt krumplit.
5. Kockázd fel a tarját.
6. A sütőtál alját rakd ki egy adag főtt krumpli karikákkal, sózd meg.
7. Rakd rá a csirkemell csíkok felét.
8. Szórd meg a tarja kockákkal.
9. Reszeld a fokhagymát a tejfölbe, adj hozzá egy csipet sót és keverd simára.
10. Locsold meg a fokhagymás tejföllel, és jön egy adag reszelt sajt.
11. Rakj ki egy újabb réteg főtt krumplit és sózd meg.
12. Tedd rá a maradék csirkemell csíkokat, és tarját.
13. Locsold meg tejföllel és szórd meg reszelt sajttal.
14. A maradék krumplival rakd ki a rakott csirkemell tetejét.
15. Sózd meg, kend meg a maradék tejföllel.
16. A krumplis rakott csirkemell tetejére jön a maradék reszelt sajt.
17. Tedd a rakott csirkemellet 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig, míg a sajt meg nem olvad, és az ízek össze nem érnek. A végén pár percig sütheted légkeveréssel, hogy a sajt megpiruljon a tetején.