A hagyományos fasírtot sertéshúsból szokták készíteni, de darált csirkemellből is készíthetünk fasírtot. A csirkemell fasírt legalább olyan finom, mint a sertés fasírt.
Egyre több hentesnél, szupermarketben lehet darát csirkemellet kapni, így az alapanyagok beszerzése is egyszerű.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirkemell
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerpaprika
- zsemlemorzsa
- étolaj
Csirkemell fasírt recept:
1 Áztasd be a zsemlét vízbe.
2. Aprítsd fel a vöröhagymát.
3. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben és párold meg a vöröshagymát.
4. Tedd egy tálba a darált csirkemellet, add hozzá a fűszereket, sót, borsot, fűszerpaprikát.
5. Reszeld hozzá a fokhagymát.
6. Keverd a darált húshoz a tojást és kinyomkodott zsemlét is.
7. Nedves kézzel formázz golyókat a fasírt masszából, és lapogasd el kicsit.
8. A csirkemell fasírtokat forgasd meg zsemlemorzsában.
9. Bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára őket.
A csirkemell fasírtot főételként is lehet fogyasztani, vagy főzelékek feltéteként, hidegtálba is kerülhet, szendvicset is lehet belőle készíteni.
Milyen köret illik a csirkemell fasírthoz? TOP 15 fasírt köretet itt tudod megnézni.
.