Tejszínes gombás csirkés gnocchi, egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finom szaftos egytálétel.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 40 dkg gnocchi (1 bolti csomag)
- 1/2 db csirkemell filé (25-30 dkg)
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz vagy fehérbor
- 2 dl tejszín
- 2 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 teáskanál provence fűszerkeverék
- só
- bors
- étolaj
- 1 teáskanál vaj
Tejszínes gombás csirkés gnocchi recept:
1 A tejszínes gombás csirkés gnocchihoz kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Tisztítsd meg a gombát és szeleteld fel.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Tegyél fel forralni vizet a gnocchi főzéséhez.
5. Melegítsd fel az étolajat és a vajat egy nagyobb serpenyőben, tedd bele a csirkemell kockákat, pirítsd meg, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
6. Pirítsd meg a gombát a serpenyőben, majd vedd ki, és tedd félre.
7. Ha szükséges, pótold az olajat, és add hozzá a felaprított vöröshagymát. Sózd meg, és közepes lángon párold üvegesre.
8. Add hozzá a fokhagymát is, néhány másodperc pirítás után öntsd fel a vízzel vagy fehérborral.
9. Amikor a hagyma megpuhult, és elfőtte a vizet, tedd a serpenyőbe az elősütött csirkemellet és öntsd fel a tejszínnel.
10. Amikor felforrt a tejszín, add hozzá a reszelt parmezánt, keverd át, és várd meg, hogy elolvadjon a sajt.
11. Keverd hozzá a pirított gombát, a provence fűszerkeveréket. Kóstold meg a szaftot, és fűszerezd sóval, borssal is.
12. Ha felforrt a víz, főzd meg a gnocchit, ez kb. 2 perc főzési időt igényeld.
13. Szűrd le a gnocchit, és keverd a tejszínes gombás csirkés szószhoz.
14. Frissen fogyaszd.