Tejszínes brokkolis csirkemell szaftos, gyorsan elkészül és nagyon, de nagyon finom!
Hozzávalók – Tejszínes brokkolis csirkemell
- 25 dkg csirkemell filé
- 20 dkg brokkoli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehérbor (elhagyható)
- 2 dl tejszín
- 4 dkg reszelt parmezán
- Só
- Bors
Tejszínes brokkolis csirkemell elkészítése:
1.Melegíts vizet a brokkoli főzéséhez.
2. A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd.
3. A brokkolit szedd rózsáira.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
5. Reszeld le a parmezánt.
6. Ha felforrt a víz sózd meg, és főzd roppanósra a brokkoli rózsákat, kb. 3 perc, majd szűrd le.
7. Most már megvan minden hozzávaló, kezdheted a tejszínes brokkolis csirkemell készítését. Ehhez egy serpenyőben melegítsd össze az olívaolajat és a vajat.
8. Ha felmelegedett a zsiradék, pirítsd meg a csirkét. Ezt jó több részletben végezni, hogy legyen helyük pirulni. Ha kész a csirkemell, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
9. Tedd a zsiradékba a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és dinszteld meg.
10. Ha a vöröshagyma megpuhult add hozzá a fokhagymát és keverd össze.
11. Öntsd fel a fehérborral, sózd, borsozd és forrald el az alkoholt. Ha ki akarod hagyni az alkoholt, akkor használhatod helyette a brokkoli főzővizét.
12. Ha a bor kb. a felére redukálódott, húzd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a tejszínt a reszelt parmezánt, és a csirkemellet.
13. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Főzd addig, míg a sajt el nem olvad és a szósz be nem sűrűsödik.
14. Kóstold meg a szószt, és sózd meg kicsit ha szükséges, mivel a sajt is sós, így nem kell túl sokat sózni, és ízesítsd pár tekerésnyi frissen őrölt borssal.
15. Keverd a brokkolit is a raguhoz és melegítsd össze, és már kész is a tejszínes brokkolis csirke.
A brokkolis tejszínes csirkét rizzsel ettük, de tésztával, például pennével is nagyon finom.
További brokkolis csirkemell receptekért kattints a linkre!