Quesadilla az egyik legnépszerűbb mexikói étel. Gyakorlatilag egy tortillában sütött melegszendvics, amit a sok olvadó sajt tart össze. Ebbe a csirkés quesadillába a sajton kívül kerül még kukorica, paprika és hagyma is, na meg persze mexikói ízesítésű sült csirke.
Csirkés quesadilla hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 4 db tortilla lap (25 cm-es) (Használhatsz boltit is, házi tortilla recept itt.)
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 5 evőkanál főtt kukorica
- 15 dkg cheddar sajt
- 1 teáskanál fajitas fűszerkeverék (nagyobb élelmiszerboltokban lehet kapni, fajitas fűszerkeverék recept itt)
- 0,5 dl olaj
Tálaláshoz:
- saláta
- tejföl
Csirkés quesadilla recept:
1.Csíkozd fel a csirkemellet, viszonylag kis darabokra, hogy a tortillába jól elférjen. Szórd meg a fajitas fűszerkeverékkel, keverd össze és tedd félre.
2. Készítsd elő a többi alapanyagot:
- reszeld le a sajtot
- darabold fel kb. fél centis kockákra a kaliforniai paprikát
- aprítsd fel a vöröshagymát
3. Egy tálban keverd össze a felaprított paprikát, hagymát és főtt kukoricát.
4. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, tedd bel a fűszeres csirkemell csíkokat, és pirítsd meg. Öntsd fel egy kevés, kb. 0,5 dl vízzel és párold puhára a húst. A végére a víznek teljesen el kell párolognia.
5. Most jön a quesadilla összeállítása, ehhez minden alapanyag legyen kéznél, mert gyorsan kell dolgozni. A csirkemell is legyen meleg, ha esetleg korábban készítetted el, és a hűtőben tároltad, akkor először melegítsd meg, mert a quesadilla sütésénél nem lesz elég ideje felmelegedni.
6. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, amibe belefér a tortilla lap. Tedd bele a tortillát, és melegítsd meg az egyik oldalát, majd fordítsd meg.
7. Szórd meg az egész tortillát reszelt sajttal.
8. A tölteléket (csirkemellet és zöldségeket) pedig csak a tortilla felén helyezd el.
9. Ha elkezd olvadni a sajt, akkor egy sütőlapát segítségével fordítsd rá a töltelékre a tortilla másik felét.
10. Süsd még picit mindkét oldalát, hogy a sajt mindenhol megolvadjon, és a sajt fogja összetartani a quesadillát.
11. A csirkés qusadillát frissen tálald, amíg még meleg és olvadt a sajt benne, friss salátával, tejföllel igazán finom.