Sarkadi pecsenye

sarkadi pecsenye csirkemellből rizzsel

Sarkadi pecsenye csirkemellből egy kiadós, magyaros fogás gombával, kolbásszal, uborkával, sajttal.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 40 dkg gomba
  • 10 dkg kolbász
  • 4 db csemege uborka
  • 10 dkg sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • 1 evőkanál vaj
  • olaj

Sarkadi pecsenye elkészítése:

1 Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Pucold meg és szeleteled fel a gombát.

3. Karikázd fel a kolbászt és a csemge uborkát.

4. Reszeld le a sajtot.

5. Melegítsd fel a vajat az olajjal egy serpenyőben, és süsd meg benne a csirkemell szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, mert a sütőben még sülni fognak. A megsült csirkemell szeleteket tedd egy hőálló tálba.

6. Tedd ugyanabba a serpenyőbe a felszeletelt gombát, és pirítsd meg.

7. Add a gombához a kolbászt, süsd kicsit, míg ki nem adja a zsírját.

8. Szórd meg egy evőkanál liszttel és öntsd fel a tejjel.

9. Add hozzá az uborkát, és kevergetve főzd tovább, míg be nem sűrűsödik.

10. Add hozzá a reszelt sajt 1/3 részét. Ha elolvadt a sajt is a raguban, kanalazd rá a hús szeletekre.

sarkadi pecsenye összeállítása

11. Szórd meg a maradék reszelt sajttal a sarkadi pecsenye tetejét.

12. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, míg a sajt meg nem olvad a tetején.

A sarkadi pecsenyéhez jól illik a párolt rizs vagy a krumplipüré.

sarkadi pecsenye csirkemellből tepsiben

Sarkadi pecsenye ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Sarkadi pecsenye csirkemellből egy kiadós, magyaros fogás gombával, kolbásszal, uborkával, sajttal. Próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: