Sarkadi pecsenye csirkemellből egy kiadós, magyaros fogás gombával, kolbásszal, uborkával, sajttal.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 40 dkg gomba
- 10 dkg kolbász
- 4 db csemege uborka
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- só
- bors
- 1 evőkanál vaj
- olaj
Sarkadi pecsenye elkészítése:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Pucold meg és szeleteled fel a gombát.
3. Karikázd fel a kolbászt és a csemge uborkát.
4. Reszeld le a sajtot.
5. Melegítsd fel a vajat az olajjal egy serpenyőben, és süsd meg benne a csirkemell szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, mert a sütőben még sülni fognak. A megsült csirkemell szeleteket tedd egy hőálló tálba.
6. Tedd ugyanabba a serpenyőbe a felszeletelt gombát, és pirítsd meg.
7. Add a gombához a kolbászt, süsd kicsit, míg ki nem adja a zsírját.
8. Szórd meg egy evőkanál liszttel és öntsd fel a tejjel.
9. Add hozzá az uborkát, és kevergetve főzd tovább, míg be nem sűrűsödik.
10. Add hozzá a reszelt sajt 1/3 részét. Ha elolvadt a sajt is a raguban, kanalazd rá a hús szeletekre.
11. Szórd meg a maradék reszelt sajttal a sarkadi pecsenye tetejét.
12. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, míg a sajt meg nem olvad a tetején.
A sarkadi pecsenyéhez jól illik a párolt rizs, petrezselymes krumpli, vagy a krumplipüré.