Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel, egy finom, könnyed csirkés fogás.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 fej római saláta
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 6 db koktélparadicsom
- 3 szelet toast kenyér
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg parmezán
- 2 teáskanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- frissen facsart citromlé
- só
- bors
- olaj
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
1 A cézár salátához először csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Keverd simára a mustárt, majonézt, joghurtot.
3. Reszelj az öntetbe 1 gerezd fokhagymát és a parmezánt.
4. Ízesítsd sóval, borssal, egy kevés frissen facsart citromlével.
5. Mosd meg és szárítsd meg a saláta leveleket, tépd nagyobb darabokra és tedd egy tányérra.
6. Vágd félbe a koktélaparadicsomokat, és oszlasd el a salátán.
7. Kockázd fel a toast kenyeret kb. 1 cm-es darabokra.
8. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, adj hozzá egy gerezd fokhagymát, és süsd meg benne a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből.
9. Ha szükséges, pótold az olajat, és pirítsd meg a kenyér kockákat is.
10. Már csak be kell fejezni a csirkés cézár saláta összeállítását, halmozd a csirkemell csíkokat, és pirított kenyérkockákat a salátára, és locsold meg a joghurtos öntettel.