Sajtos tejfölös gombás csirkemell tepsiben egy igazán szaftos, isteni finom fogás, sok-sok olvadó sajttal a tetején.
Hozzávalók – sajtos tejfölös gombás csirkemell
- 25 dkg csirkemell
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejföl
- 6 dkg sajt (pl. trappista)
- 0,5 dl olaj
- só
- bors
Sajtos tejfölös gombás csirkemell tepsiben elkészítése:
1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Szeleteld fel a gombát.
4. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a csirkemell csíkokat.
5. Tedd a megsült csirkemellet egy tűzálló tálba.
6. Ha szükséges pótold az olajat a serpenyőben, és párold üvegesre a vöröshagymát.
7. Add hozzá a fokhagymát, majd a gombát is és párold puhára.
8. Ha összesett a gomba sózd, borsozd, keverd hozzá a tejfölt és főzd össsze.
9. Tedd a tejfölös gombás ragut a csirkemell csíkok tetejére.
10. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
11. Tedd a sajtos tejfölös gombás csirkemellet a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 15-20 percig.