A fetával csirkemell töltött édesburgonya egy ízekben gazdag, különleges egytálétel. A sós feta jól illik a batata édességéhez, amit a fűszeres, kicsit csípős csirkemell tesz igazán kerekké.
Hozzávalók:
- 4 db közepes édesburgonya
- 8 dkg feta sajt
- 8 szelet pizza mozzarella
- 25 dkg csirkemell
- 1 db lilahagyma
- 1/2 db piros kaliforniai paprika
- 1/2 db sárga kaliforniai paprika
- 1/2 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db lime
- 1/2 csokor koriander vagy petrezselyem
- olívaolaj
- 1 evőkanál fajitas fűszerkeverék
Fetával csirkemellel töltött édesburgonya recept:
1 Mosd meg jó alaposan az édesburgonyákat, szúrkáld meg egy villával. Tedd 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg. Kb. 35 perc, de függ az édesburgonya méretétől is. Amíg sül a batata, készítsd el a töltött édesburgonya töltelékét.
2. Csíkozd fel a csirkemellet.
3. Szórd a csirkemell csíkokra a fajitas fűszerkeveréket, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal és keverd össze.
4. Csíkozd fel a kaliforniai paprikákat, és a lilahagymát.
5. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat és tedd bele a paprikákat és a hagymát és pirítsd meg.
6. Ha a zöldségek megpirultak, vedd ki őket a serpenyőből. Ha szükséges, tegyél még kevés olajat a serpenyőbe.
7. Tedd a csirkemell csíkokat a serpenyőbe, és pirítsd meg őket.
8. Ha megpirultak a csirkemell csíkok, tedd vissza a serpenyőbe a zöldségeket. Valamennyi levet fognak ereszteni, azt is öntsd bele a serpenyőbe, és facsard hozzá a lime levét is.
9. Pirítsd össze, ez már csak pár perc, legvégül add a csirke fajitashoz az apróra vágott koriandert vagy petrezselymet.
10. Ha megsültek az édesburgonyák, vedd ki a sütőből, hűtsd ki kicsit, majd egy éles késsel hosszában vágd fel, és nyisd szét.
11. Kockázd fel a feta sajtot, és mindegyik édesburgonya aljára tegyél belőle.
12. Halmozd rá a csirke fajitast.
13. Borítsd be a fetával csirkemellel töltött édesburgonyákat mozzarella szeletekkel.
14. Tedd a sütőbe, és 180 fokon süsd, míg a sajt rá nem olvad a tetejére.
15. Frissen tálald!