Sajtos brokkolis csirkemell egyszerű és finom recept.
Kisebb csirkemellet használtam, így egy filéből egy szép szeletet lehet készíteni, ennél a receptnél így könnyebb dolgozni.
A recepthez bolti szeletelt sajtot használtam, mert kényelmesebb használni, de természetesen lehet a sajtot lereszelni is, és úgy a brokkolis csirkemell tetejére rakni. A mozzarella ugyan nagyon jól olvad, de szerintem annál sósabb sajt jobban illik ehhez az ételhez, én trappistával készítettem, de lehet edámit, goudát is használni, vagy akár füstölt sajtot is.
Sajtos brokkolis csirkemell hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé, kisebb darabok
- 30 dkg brokkoli
- 4 szelet trappista sajt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Brokkolis sajtos csirkemell elkészítése:
1 Forralj vizet, ha felforrt sózd meg.
2. A brokkolit szedd rózsákra, és főzd elő 2-3 percig a forró vízben, majd szűrd le.
3. A csirkemellet nyisd ki pillangó formájúra, takard le egy fóliával és klopfold ki kicsit. Nem kell túlságosan, csak annyira, hogy nagyjából egyforma vastagságú legyen a szelet.
4. Sózd és borsozd a csirkemell mindkét oldalát.
5. Egy serpenyőben melegíts egy kevés olajat, és süsd meg a csirkemell mindkét oldalát.
6. A serpenyőben maradt olajjal kenj ki vékonyan egy tepsit/tűzálló tálat, és rakd bele az elősütött csirkemell szeleteket.
7. Helyezd el a brokkoli rózsákat a húson.
8. Borítsd be a tetejüket sajt szeletekkel.
8. Tedd a sajtos brokkolis csirkemellet 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 5-10 percig, míg a sajt rá nem olvad.
A brokkolis sajtos csirkemell önmagában is laktató fogás, diétázóknak jó választás lehet, de körettel is lehet kínálni, krumplipüré vagy párolt rizs jól illik hozzá.