Ricottával spenóttal töltött csirkemell egy finom, látványos, különleges zsebes csirkemell recept.
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 25 dkg ricotta
- 20 dkg spenót
- 3 dkg parmezán sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Ricottával spenóttal töltött csirkemell recept:
1 Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. A csirkemell filét hosszában vágd be, de ne vágd át, hogy majd a zsebekbe tudd rakni a tölteléket. Fűszerezd sóval és borssal a csirkemelleket kívülről belülről és tedd félre.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Melegíts fel kb. 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a fokhagymát, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
5. Add hozzá a spenót leveleket, és főzd, míg össze nem esik. Vedd ki a fokhagymás spenótot egy keverőtálba és várd meg, míg kihűl.
6. Reszeld le a parmezán sajtot.
7. Keverd a ricottát, parmezánt a kihűlt fokhagymás spenóthoz, és fűszerezd sóval és borssal.
8. Töltsd a ricottás spenótos keveréket a csirkemellek zsebeibe és egy hústűvel fogd össze.
9. Melegíts olajat egy serpenyőben és pirítsd meg a töltött csirkemelleket mindkét oldalát, kb. 4-5 percig oldalanként, majd tedd egy olajjal kikent sütőtálba.
10. Tedd a sütőbe, és süsd kb. 15 percig a ricottával spenóttal töltött csirkemellet.
11. Tálalás előtt pihentesd kb. 10 percig.