Fokhagymás tejszínes csirkemell egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető szaftos recept, finom ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejszín (30 %-os)
- 2 evőkanál natúr tejszínes krémsajt
- só
- bors
- étolaj
Fokhagymás tejszínes csirkemell recept:
1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Melegítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben.
4. Tedd a csirkemell csíkokat az olajba, és pirítsd meg.
5. Add hozzá a felaprított fokhagymát, és párold, míg a fokhagyma el nem kezd illatozni.
6. Öntsd fel egy kevés vízzel, kb. 1 dl-el, és főzd tovább, hogy a fokhagyma és a csirkemell is meg tudjon puhulni.
7. Add a tejszínt a fokhagymás csirkemellhez.
8. Ha felforrt, add a fokhagymás tejszínes csirkemellhez a krémsajtot is, ettől lesz igazán sűrű a szaft.
9. Ha kellően besűrűsödött, kóstold meg a szaftot, és ha szükséges fűszerezd sóval és borssal.
10. Frissen tálald a tejszínes fokhagymás csirkemellet, jól illik hozzá a párolt rizs, tészta vagy krokett.
Tipp
Zöldfűszerekkel is ízesítheted, például friss petrezselyemmel.