Rakott csirkemell savanyú káposztával és krumplival, egy laktató, kicsit időígényes, de nagyon finom csirkés egytálétel.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg bacon
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- olaj
Savanyú káposztával rakott csirkemell krumplival elkészítése:
1 Sós vízben főzd meg a krumplit, pucold meg és karikázd fel.
2. Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
3. Csíkozd fel a bacont.
4. Egy serpenyőben melegíts egy kevés olajat és süsd meg benne a bacon darabokat, majd szedd ki egy szűrőlapáttal.
5. Tedd a csirkemellet a bacon zsírjába, és süsd meg, majd szedd ki a serpenyőből.
6. Tedd a serpenyőbe a savanyú káposztát, pirítsd pár percig, majd öntsd fel kb. 1 dl vízzel, és párold puhára a káposztát, míg a víz el nem párolog.
7. Egy jénai alját rakd ki főtt krumpli karikákkal.
8. Erre jön a savanyú káposzta fele.
9. Következő réteg sült csirkemell és bacon.
10. Locsold meg tejföllel.
11. Tedd a tetejére a maradék savanyú káposztát.
12. A savanyú káposztával rakott csirkemell tetejét rakd ki főtt krumpli karikákkal.
13. Kend meg a tetejét a maradék tejföllel.
14. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percig a rakott csirkemellet savanyú káposztával és krumplival.