A paradicsomos mozzarellás csirkemell (caprese csirkemell) finom, látványos, könnyen elkészíthető étel, és még diétás is! Olaszos ízvilág, sok olvadó mozzarella és szaftos paradicsom dobja fel a csirkemellet.
Paradicsomos mozzarellás csirkemell hozzávalók:
- 1 egész csirkemell (2 fél, kb. 50 dkg)
- 20 dkg friss mozzarella
- 2-4 db koktélparadicsom (Mérettől függ, hogy mennyire lesz szükség. Használhatsz normál paradicsomot is, de a koktél paradicsom ízesebb)
- 2 dkg parmezán
- 4 csipet toscana fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított bazsalikom és oregáno)
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Mozzarellás paradicsomos csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet 4 szeletre. Ha vastagabb, akkor klopfold ki kicsit.
2. Sózd és borsozd a csirkemelleket.
3. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben és süsd meg a csirkemelleket. Nem kell 100 %-osra megsütni őket, mert még sülnek majd a sütőben is.
4. Az elősütött csirkemelleket helyezd egy tepsibe. (Ha sütőpapírt raksz a tepsi aljára, akkor egyszerűbb lesz a mosogatás.)
5. Szeleteld fel a friss mozzarellát, és tegyél mindegyik csirkemellre annyi mozzarella karikát, amennyi betakarja.
6. Szórd meg a mozzarellát a toscana fűszerkeverékkel.
7. Helyezz a mozzarellára paradicsom karikákat.
8. Szórd meg a csirkemellek tetejét parmezánnal.
9. Helyezd a mozzarellás paradicsomos csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad.
Mivel ez egy diétás étel, nem akartam elrontani valami kalóriabomba körettel, ezért párolt zöldséggel tálaltam.
Próbáld ki ezt a receptet is: caprese saláta csirkemellel és sonka chippsel