Óvári csirkemell

óvári csirkemell, óvári szelet csirkemellből

Magyaróvári csirkemell sok gombával, sonkával és olvadó sajttal. Finom, laktató recept, vendégvárónak is készítheted.

A gomba mennyisége elsőre soknak tűnhet, de a párolás során a gomba össze fog esni, és ez az étel úgy finom, ha jó sok gombával készül.

Óvári csirkemell hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell (1 egész csirkemell)
  • 80 dkg gomba
  • 10 dkg óvári sajt vagy trappista
  • 4 szelet sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 dl étolaj

Óvári szelet recept:

1.A csirkemellből vágj négy szeletet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.

2. A hagymát aprítsd fel.

3. A gombát pucold meg és szeleteld fel.

4. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a vajat, és a csirkemell szeleteket süsd elő. Nem kell teljesen készre sütni, mert a sütőben még sülni fog.

5. A csirkemelleket helyezd egy vékonyan kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. A felaprított hagymát tedd a serpenyőbe a csirkemell sütéséből visszamaradt zsírékba. Sózd meg, és közepes lángos párold üvegesre.

7. Add a hagymához a gombát és pirítsd meg, majd sózd és borsozd.

8. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

9. Reszeld le a sajtot.

10. Most következik az óvári csirkemell összeállítása. Helyezz mindegyik csirkemellre egy-egy szelet sonkát.

11. A sonkára halmozd a gombát.

12. Végül szórd meg reszelt sajttal.

13. Tedd az óvári csirkét a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre, míg a sajt meg nem olvad és meg nem pirul.

Milyen köret illik az óvári csirkemellhez?

A jó sok gomba miatt, vannak akik úgy gondolják, hogy a köret gyakorlatilag már benne van ételben. Ha diétás fogást szeretnél készíteni, akkor salátát, párolt zöldséget adhatsz mellé.

Ha kiadósabb körettel kínálnád, akkor tálalhatod rizzsel, rizibizivel, mexikói rizzsel, kukoricás rizzsel, sült krumplival, vegyes körettel, krumplipürével, tócsnival, majonézes krumplisalátával.

Óvári csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Magyaróvári csirkemell (óvári szelet) sok gombával, sonkával és olvadó sajttal. Finom, laktató recept, vendégvárónak is készítheted.

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT40M

Főzési idő: PT15M

Összes idő: PT55M

Hozzávalók: