Budapest ragu csirkemellből

budapest ragu csirkemellből tányéron

Budapest ragu egy igazi magyaros ízvilágú, szaftos étel. Lecsós, gombás, májas, zöldborsós ételről van szó. Az eredeti Budapest szeletet az 1958-as brüsszeli világkiállításra készítették, és igazán különleges alapanyaggal készült, bélszínnel és libamájjal. Ennek az ételnek az egyszerűbb változata a Budapest ragu csirkemellből és pulykamájból.

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 15 dkg pulykamáj vagy csirkemáj
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál olaj

Budapest ragu csirkemellből elkészítése

1.Csíkozd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és paradicsomot.

4. Tisztítsd meg és szeleteld fel a gombát.

5. Melegítsd fel az olajat, és süsd fehéredésig a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

6. Tedd az olajba a vöröshagymát és paprikát, sózd meg, és süsd együtt pár percig.

7. Húzd le a tűzről, add hozzá a fűszerpaprikát, keverd el.

8. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sűrített paradicsomot, fokhagymát, keverd össze.

9. Add a raguhoz az elősütött csirkemellet, és öntsd fel egy kevés vízzel. Sózd meg és fűszerezd frissen őrölt borssal.

9. Tedd vissza a tűzre, és fedő alatt alacsony lángon párold, míg a paprika és paradicsom össze nem esik, meg nem puhul.

10. Add a raguhoz a gombát és zöldborsót és főzd tovább 5-10 percig. Ha nagyon elfővi a levét, adhatsz még hozzá kevés vizet.

11. Végül add a Budapest raguhoz a májat is, keverd át, és fedő alatt főzd még pár percig, míg a máj is meg nem puhul.

budapest ragu csirkemellből serpenyőben

A Budapest ragu mellé jól illik a főtt rizs, krumplipüré, főtt tészta, vagy a tócsni.

Budapest ragu csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Budapest ragu csirkemellből, magyaros ízvilágú házias étel. Gombával, zöldborsóval, pulykamájjal, lecsósan. Próbáld ki Te is!

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT25M

Összes idő: PT35M

Hozzávalók: