Budapest ragu egy igazi magyaros ízvilágú, szaftos étel. Lecsós, gombás, májas, zöldborsós ételről van szó. Az eredeti Budapest szeletet az 1958-as brüsszeli világkiállításra készítették, és igazán különleges alapanyaggal készült, bélszínnel és libamájjal. Ennek az ételnek az egyszerűbb változata a Budapest ragu csirkemellből és pulykamájból.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 15 dkg pulykamáj vagy csirkemáj
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- frissen őrölt bors
- 3 evőkanál olaj
Budapest ragu csirkemellből elkészítése
1.Csíkozd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
3. Kockázd fel a paprikát és paradicsomot.
4. Tisztítsd meg és szeleteld fel a gombát.
5. Melegítsd fel az olajat, és süsd fehéredésig a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
6. Tedd az olajba a vöröshagymát és paprikát, sózd meg, és süsd együtt pár percig.
7. Húzd le a tűzről, add hozzá a fűszerpaprikát, keverd el.
8. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sűrített paradicsomot, fokhagymát, keverd össze.
9. Add a raguhoz az elősütött csirkemellet, és öntsd fel egy kevés vízzel. Sózd meg és fűszerezd frissen őrölt borssal.
9. Tedd vissza a tűzre, és fedő alatt alacsony lángon párold, míg a paprika és paradicsom össze nem esik, meg nem puhul.
10. Add a raguhoz a gombát és zöldborsót és főzd tovább 5-10 percig. Ha nagyon elfővi a levét, adhatsz még hozzá kevés vizet.
11. Végül add a Budapest raguhoz a májat is, keverd át, és fedő alatt főzd még pár percig, míg a máj is meg nem puhul.
A Budapest ragu mellé jól illik a főtt rizs, krumplipüré, főtt tészta, vagy a tócsni.