Az olaszos csirkemell ragu ötletét a minestrone leves adta, hasonló alapanyagokból készül ez a szaftos, zöldséges csirkeragu.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 50 dkg csirkemell
- 1 db sárgarépa
- 2 szál angolzeller
- 1 közepes cukkini (kb. 25 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- 2 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 1 doboz fehérbab konzerv
- 2 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- bors
- olívaolaj
Olaszos csirkemell ragu recept:
1 Kockázd fel a csirkmellet, sózd és borsozd.
2. Pucold meg a sárgarépát, karikázd fel, tisztítsd meg az angol zellert és karikázd fel.
3. Melegíts fel olívaolajat egy nagyobb serpenyőben és pirítsd meg a csirkemell kockákat, majd vedd ki a serpenyőből.
4. Ha szükséges, pótold az olajat, tedd a serpenyőbe a sárgarépát és az angol zellert, és pirítsd meg.
5. Add hozzá a megroppantott fokhagyma gerezdeket, és pirítsd tovább néhány másodpercig.
6. Add hozzá a feldarabolt paradicsom konzervet és a passatát.
7. Tedd vissza az elősütött csirkemellet a serpenyőbe, és öntsd fel egy kevés vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon főzd tovább.
8. Mosd meg a cukkinit és kockázd fel.
9. Amikor a zöldségek és a csirkemell majdnem megpuhult, add hozzá a cukkini kockákat is.
10. Szűrd le a babkonzervet, és mosd át.
11. Amikor minden zöldség megpuhult, keverd az olaszos csirkemell raguhoz a babkonzervet is.
12. Ha nagyon besűrűsödne, adhatsz hozzá egy kevés vizet. Fűszerezd sóval, borssal és a toscana fűszerkeverékkel.
13. Forrald egyszer át, és már kész is az olaszos csirkemell ragu!
13. Az olaszos csirkemell raguhoz jól illik a tészta, rizs, vagy krumplipüré.