Milánói bordát csirkemellből is lehet készíteni, a végeredmény ugyanolyan finom lesz. Ha egy igazán kiadós, laktató csirkés recept keresel, akkor megtaláltad, készíts milánói csirkemellet!
Hozzávalók:
2 adaghoz
Milánói makarónihoz:
- 25 dkg makaróni tészta
- 25 dkg gomba
- 15 dkg sonka
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 1 kávéskanál toscana fűszerkeverék
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg trappista
Rántott csirkemellhez:
- 1 db csirkemell filé
- 1 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
Gombás milánói makaróni elkészítése:
1 Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Szeleteld fel a sonkát.
3. Kockázd fel a sonkát.
4. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a hagymához a gombát és a fokhagymát, és párold puhára a gombát.
6. Ha a gomba összesett, sózd és borsozd.
7. Add a gombához a sonkát és keverd össze.
8. Öntsd fel a passatával, fűszerezd a toscana fűszerkeverékkel, és rottyants rajta egyet. Így elkészült a milánói makarónihoz a szósz.
9. Forralj vizet egy lábosban, ha felforrt, sózd meg.
10. Tedd a vízbe a makaróni tésztát és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Ne főzd túl! Ha elkészült a tészta, szűrd le, és keverd össze a milánói raguval.
Rántott csirkemell elkészítése:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki kicsit.
2. Sózd és borsozd.
3. Üsd a tojást egy tányérba, sózd meg és habard el. Tedd a lisztet és a zsemlemorzsát két másik tényérba.
4. Panírozd be a csirkemell szeleteket, forgasd meg először lisztben, utána a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
5. Bő olajban süsd aranybarnára a rántott csirkemellet.
Milánói csirkemell összeállítása
1 Tegyél egy adag milánói makarónit a tányérra.
2. Tegyél mellé egy szelet rántott csirkemellet.
3. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal.