Isteni mézes mustáros csirkemell sütőben, serpenyőben, vagy grillen is készülhet. Télen-nyáron izgalmas fogás.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál morzsolt rozmaring
- só
- bors
Mézes mustáros csirkemell recept:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges, klopfold ki kicsit.
2. Sózd és borsozd a csirkemell szeletek mindkét oldalát.
3. Készítsd el a mézes mustáros pácot, tedd egy tálba a mustárt, mézet, olajat, reszeld bele a fokhagymát, add hozzá a rozmaringot, és keverd jól össze.
4. Kend be a csirkemellek mindkét oldalát a mézes mustáros páccal, takard le egy fóliával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
5. A bepácolt mézes mustáros csirkemellett sütheted sütőben és serpenyőben is. Ha sütőben készíted, kevesebb munka van vele, ha serpenyőben sütöd, akkor a méz karamellizálódik kicsit, amitől különlegesebb lesz az íze, de óvatosan kell sütni, mert könnyen odaéghet.
6. Mézes mustáros csirkemell sütése serpenyőben: grillserpenyőben, vagy sima serpenyőben is készíheted. Olajozd ki a serpenyőt, és közepes lángon süsd meg a csirkemellek mindkét oldalát. Ha grillserpenyőben készíted, akkor ne nagyon mozgasd a húst, akkor lesznek rajta szépek a csíkok.
7. Mézes mustáros csirkemell sütőben: olajozz ki vékonyan egy tepsit, és helyezd el benne a bepácolt csirkemelleket. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, majd fordítsd meg a húsokat, és süsd a másik oldalát is kb. 10 percig.
Jól illik hozzá a sült krumpli, rizs, saláták.
Próbáld ki ezeket a mézes recepteket is:
- Tejszínes mézes mustáros csirkemell csíkok
- Mézes krémes
- Mézeskalács
.