Tejszínes mézes mustáros csirkemell csíkok

tejszínes mézes mustáros csirkemell csíkok rizzsel

Isteni finom, pikáns ízvilágú étel a tejszínes mézes mustáros csirkemell ragu, és a legnagyobb előnye, hogy villámgyorsan elkészül.

Egyéni ízlés kérdése, hogy ki édesebben kedveli, ki meg inkább pikánsabban, ezt a méz/mustár arányával lehet szabályozni. Mivel nem egy desszertről van szó, én személy szerint nem szeretem az édes ízt túltolni. Bátrabbak részben használhatnak dijoni mustárt is, úgy még karakteresebb lesz az étel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dl tejszín (30 %-os)
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl olaj

Tejszínes mézes mustáros csirkemell csíkok elkészítése:

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Egy tálban keverd össze a mustárt, mézet, tejszínt, és reszeld bele a fokhagymát.

3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd fehéredésig a csirkemell csíkokat.

4. Öntsd a tejszínes, mézes, mustáros keveréket a csirkemellre és keverd át.

5. Alacsony lángon főzd, míg a csirkemell meg nem puhul.

6. Kóstold meg a szószt és ízlés szerint sózd és borsozd. Ha szereted a csípőset, egy kis chili is mehet bele.

7. És kész is a tejszínes mézes mustáros csirkemell, már csak finom köret kell hozzá, párolt rizs, főtt tészta, bulgur jól illik ehhez a szaftos csirkemell raguhoz.

Tejszínes mézes mustáros csirkemell csíkok ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Tejszínes mézes mustáros csirkemell csíkok, próbáld ki Te is ezt az isteni finom, pikáns, szaftos csirkemell ragut!

Típus: ragu

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT15M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: