Kacsamájjal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve

kacsamájjal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve, sült almával, krumplipürével

A kacsamájjal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve egy igazán különleges, ünnepi étel, annyira, hogy nálunk ez volt a karácsony esti vacsora, és nem csalódtunk benne.

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé (kb 50 dkg)
  • 30 dkg hízott kacsamáj
  • 8 szelet pármai sonka
  • frissen őrölt bors
  • 2 db alma
  • rozmaring

Kacsamájjal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve elkészítése:

1 Szeleteld fel a csirkemellet, és nyisd ki pillangó szerűen, sózd és borsozd mindkét oldalát.

2. Szeleteled fel a hízott kacsamájat.

3. Melegíts fel jó forrróra egy tapadásmentes serpenyőt, és süsd elő 1-1 percig a kacsamáj mindkét oldalát.

4. Sózd, borsozd a májat és helyezd a csirkemell szeletekre.

kacsamájjal töltött csirkemell összeállítása

5. Göngyöld fel a csirkemellet, és tekerd be pármai sonkába. Nálam 2 szelet pármai sonka kellett egy tekercshez.

TIPP

Olyan pármai sonkát vásárolj, ahol a szeletek egy fóliával el vannak választva. Én sajnos nem ilyet vettem, és alig lehetett a szeleteket szétválasztani egymástól, el is szakadtak.

6. A májból kisült zsírban pirítsd körbe a a csirkeroládokat, majd tedd egy hőálló edénybe.

7. Tedd a kacsamájjal töltött csirkemell tekercseket 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.

kacsamájjal töltött csirkemell sütőben

8. Amíg sül a csirkemell, szeletelj fel két almát ujjnyi vastag szeletekre, vágd ki a közepén a csutkáját, és süsd meg mindkét oldalát a kacsamáj zsírjában és szórd meg rozmaringgal.

9. A kacsamájjal töltött csirkemellet tálald a sült almával, mi zelleres krumplipürével ettük, de sima krumplipürével is finom.

Schema nem található.