Ha szereted a frankfurti levest, akkor a frankfurti tokányt is imádni fogod! Szaftos recept kelkáposztával és virslivel. Ha nem vagy babonás, akkor szilveszteri fogás is lehet belőle, ha félsz attól, hogy a csirkemell elkaparja a szerencsédet, akkor készítsd januárban, a maradék szilveszteri virslikből.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 4 db frankfurti virsli
- 4-5 nagyobb kelkáposzta levél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál majoranna
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
Frankfurti tokány recept:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Karikázd fel a virslit.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Melegítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben és pirítsd meg rajta a virsli karikákat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
5. Pirítsd fehéredésig a csirkemell csíkokat, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
6. Tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add hozzá a sűrített paradicsomot, fokhagymát, és pirítsd kicsit együtt.
8. Öntsd fel egy kevés vízzel (kb. 1,5 dl), fűszerezd majorannával és őrölt köménnyel és párold így tovább 10-15 percig.
9. Tedd a szaftba az elősütött csirkemell csíkokat és főzd tovább.
10. Közben vágd ki a kelkáposzta levelekből a vastagabb ereket, és vágd kisebb darabokra.
11. Add a frankfurti tokányhoz a kelkáposzta leveleket, és főzd tovább.
12. Ha minden megpuhult, akkor végül jöhetnek a pirított virsli karikák, csak forgasd össze a frankfurti csirkemellel.
13. Mi tésztával ettük, de főtt krumpli, párolt rizs is jól illik hozzá.