A natúr csirkemell aszalt szilva mártással egy roppant egyszerű, mégis különleges recept. Készülhet karácsonyra, ünnepi alkalmakra, vendégvárónak.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé
- só
- bors
- provence fűszerkeverék
- olaj és vaj a sütéshez
Aszalt szilva mártáshoz:
- 20 dkg aszalt szilva
- 2 dl vörösbor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Natúr csirkemell aszalt szilva mártással:
1 Szeleteled fel a csirkemellet, sózd, borsozd és fűszerezd provence fűszerekverékkel mindkét oldalát.
2. Tedd egy lábosba az aszalt szilvát a borral a mézeskalács fűszerkeverékkel és forrald fel.
3. Vannak akik adnak még cukrot vagy mézet az aszalt szilvához, de azt gondolom az aszalt szilva épp elég édes, és nem is desszerthez készül, így magában is jó, de ha édesebbre szerenéd adhatsz més hozzá cukrot.
4. Ha besűrűsödött az aszalt szilva leve, akkor pürésítsd egy botmixerrel. Nem kell teljesen simára turmixolni, jó ha darabos marad. Ha túl sűrű, adhatsz hozzá kevés vizet, hogy megfelelő legyen az aszalt szilva mártás állaga, ha túl híg, akkor főzd még kicsit, hogy kellően besűrűsödjön. Ezzel el is készült az aszalt szilva mártás.
5. Egy serpenyőben melegíts fel egy kevés olajat és vajat, és süsd benne aranybarnára a korábban befűszerezett csirkemell szeleteket.
6. Tegyél a tányérra egy sült csirkemellet, öntsd le aszalt szilva mártással én krokettel készítettem, de hercegnő burgonyával is finom.