A lecsós nokedli egy egyszerű, kedvelt egytálétel, ami csak finomabb és laktatóbb lesz, ha adunk hozzá csirkemellet is!
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db tv paprika
- 3 db paradicsom
- 30 dkg cukkini
- 0,5 dl passata
- só
- bors
- 0,5 dl étolaj
Nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 dl víz
Lecsós nokedli csirkemellel recept:
1.A csirkés lecsós nokedlihez készítsd elő az alapanyagokat:
- kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd
- aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
- darabold fel a paprikát
- darabold fel a paradicsomot
- darabold fel a cukkinit
2. Melegítsd fel az olajat.
3. Tedd bele a csirkemell kockákat, és pirítsd meg majd vedd ki az edényből és tedd félre.
4. Ha szükséges, pótold za olajat, és tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.
5. Add a hagymához a paprikát, és pirítsd meg kicsit.
6. Add hozzá a paradicsomot és a felaprított fokhagymát, keverd át és fedő alatt párold tovább. Ha szükséges, kevés vízet önts alá.
7. Ha már nagyjából megpuhultak a zöldségek, add hozzá a cukkinit és az elősütött csirkemellet és fedő alatt párold puhára.
8. Fűszerezd sóval és borssal.
9. Öntsd hozzá a passatat, ettől lesz igazán sűrű a szaftja.
10. Tedd félre a csirkés lecsót, és készítsd el a nokedlit.
11. Üsd egy keverőtálba a tojásokat és habard el a sóval.
12. Add hozzá a lisztet és a vizet, és keverd simára.
13. Forró, sós vízben főzd meg a nokedlit, szűrd le, majd keverd a lecsóhoz, és már kész is a lecsós nokedli csirkemellel.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
.