Kapros tejszínes csirkemell

kapros tejszínes csirkemell cukkini tócsnival

Kapros tejszínes csirkemell, villámgyorsan elkészül, és különleges ebédet vagy vacsorát varázsolhatsz az asztalra.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Kapros tejszínes csirkemell elkészítése:

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, tedd bele a csirkemell csíkokat és pirítsd fehéredésig, majd vedd ki a serpenyőből.

4. Ha szükséges pótold az olajat, tedd a serpenyőbe a vöröshagymát, sózd meg párold üvegesre.

5. Öntsd fel a borral, tedd vissza a csirkemellet a serenyőbe és főzd tovább, míg a bor nagyjából el nem párolog.

6. Add a tejszínt a csirkéhez, és közepes lángon főzd tovább, míg be nem sűrűsödik a szaftja.

7. Aprítsd fel a kaprot, és add a csirkeraguhoz.

8. Kóstold meg a szaftot és ha kell sózd meg.

Mi cukkini tócsnival ettük, de főtt tésztával vagy kukoricás rizzsel is finom.

Próbáld ki ezeket a kapros recepteket is:

kapros tejszínes csirkemell serpenyőben

Kapros tejszínes csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Kapros tejszínes csirkemell, villámgyorsan elkészül, és különleges ebédet vagy vacsorát varázsolhatsz az asztalra.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: