Gombával töltött csirkemell sütőben, a mustártól és a feketeedei sonkától lesz igazán különleges. Próbáld ki Te is, ha kevés munkával szeretnél különleges, finom csirkemellet készíteni.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 40 dkg gomba
- 5 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 4 szelet feketeerdei sonka (vagy bacon)
- 4 teáskanál mustár
- só
- bors
- étolaj
Gombával töltött csirkemell sütőben elkészítése:
1.Először a gombás tölteléket készítsd el. Ehhez tisztítsd meg a gombát és szeleteld fel vékonyan.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát.
3. Melegíts egy kevés olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
4. Add a gombát a hagymához, és kevergetve pirítsd, míg meg nem puhul és össze nem esik. Sózd és borsozd.
5. Add a reszelt sajtot a gombához, addig, míg meleg, mert így segít összefogni a tölteléket.
6. Amíg a töltelék kihűl, addig készítsd elő a csirkemell szeleteket.
7. Vágj 4 szeletet a csirkemellből, nyisd ki pillangó szerűen, tegyél rá egy fóliát és klopfold ki kicsit. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsnak.
8. Kend be mustárral a csirkemell szelet tetejét, majd helyezd egy csíkban a gombás tölteléket és tekerd fel. Használhatsz egy fóliát is segítségül, úgy könnyebb feltekerni.
9. Tekerd be feketeerdei sonkával a gombával töltött csirkemell tekercset, és tedd egy hőálló tálba.
10. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.