Gombával töltött csirkemell sütőben

gombával töltött csirkemell sütőben baconbe tekerve

Gombával töltött csirkemell sütőben, a mustártól és a feketeedei sonkától lesz igazán különleges. Próbáld ki Te is, ha kevés munkával szeretnél különleges, finom csirkemellet készíteni.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 5 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szelet feketeerdei sonka (vagy bacon)
  • 4 teáskanál mustár
  • bors
  • étolaj

Gombával töltött csirkemell sütőben elkészítése:

1.Először a gombás tölteléket készítsd el. Ehhez tisztítsd meg a gombát és szeleteld fel vékonyan.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Melegíts egy kevés olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

4. Add a gombát a hagymához, és kevergetve pirítsd, míg meg nem puhul és össze nem esik. Sózd és borsozd.

5. Add a reszelt sajtot a gombához, addig, míg meleg, mert így segít összefogni a tölteléket.

6. Amíg a töltelék kihűl, addig készítsd elő a csirkemell szeleteket.

7. Vágj 4 szeletet a csirkemellből, nyisd ki pillangó szerűen, tegyél rá egy fóliát és klopfold ki kicsit. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsnak.

8. Kend be mustárral a csirkemell szelet tetejét, majd helyezd  egy csíkban a gombás tölteléket és tekerd fel. Használhatsz egy fóliát is segítségül, úgy könnyebb feltekerni.

9. Tekerd be feketeerdei sonkával a gombával töltött csirkemell tekercset, és tedd egy hőálló tálba.

10. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.

Gombával töltött csirkemell sütőben ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Gombával töltött csirkemell sütőben, a mustártól és a feketeedei sonkától lesz igazán különleges. Kevés munka, isteni finom étel.

Típus: főétel

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: