Kapros tejszínes csirkemell, villámgyorsan elkészül, és különleges ebédet vagy vacsorát varázsolhatsz az asztalra.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 4 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 nagy csokor friss kapor
- 1 fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Kapros tejszínes csirkemell elkészítése:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, tedd bele a csirkemell csíkokat és pirítsd fehéredésig, majd vedd ki a serpenyőből.
4. Ha szükséges pótold az olajat, tedd a serpenyőbe a vöröshagymát, sózd meg párold üvegesre.
5. Öntsd fel a borral, tedd vissza a csirkemellet a serenyőbe és főzd tovább, míg a bor nagyjából el nem párolog.
6. Add a tejszínt a csirkéhez, és közepes lángon főzd tovább, míg be nem sűrűsödik a szaftja.
7. Aprítsd fel a kaprot, és add a csirkeraguhoz.
8. Kóstold meg a szaftot és ha kell sózd meg.
Mi cukkini tócsnival ettük, de főtt tésztával vagy kukoricás rizzsel is finom.
Próbáld ki ezeket a kapros recepteket is: