Hentes tokány csirkemellből

hentes tokány csirkemellből serpenyőben

A hentes tokány egy szaftos, magyaros étel, ami nem csak sertéshúsból, de csirkemellből is nagyon finom. A maradék húsvéti sonkát szerettem volna felhasználni, ahhoz találtam ezt a receptet, de nem csak húsvét után lehet elkészíteni, egész évben bármikor

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg füstölt főtt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 15 dkg csemege uborka
  • olaj

Hentes tokány csirkemellből elkészítése:

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

4. Add hozzá a fokhagymát és a csirkemellet és pirítsd fehéredésig.

5. Add hozzá a paradicsompürét, keverd át.

6. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd puhára a csirkemellet.

7. Közben vágd hosszú csíkokra a sonkát és az uborkát.

8. Ha a csirkemell megpuhult, add a hentes tokányhoz a sonka és uborka csíkokat.

9. Sózd meg a szaftot, jól keverd át és már kész is a hentes tokány csirkemellből.

Tálalhatod a hentestokányt tarhonyával, rizzsel, tésztával, galuskával.

hentes tokány csirkemellből rizzsel

Hentes tokány csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Hentes tokány csirkemellből egy magyaros, szaftos recept, amit a sonka és az uborka tesz igazán izgalmassá.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: