Tejszínes tormás csirkemell sonkával és kukoricával

tejszínes tormás csirkemell sonkával kukoricával rizzsel

Tejszínes tormás csirkemell egy igazán különleges recept. A sós sonkát nagyon jól ellesúlyozza a kukorica édessége és az uborka savassága. Szuper húsvéti ebéd ötlet, de húsvét után a maradék húsvéti sonka és torma felhasználására is alkalmas.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 1 kis konzerv kukorica (170 g)
  • 2 db közepes csemege uborka
  • 2 dl tejszín
  • 1 nagy evőkanál ecetes torma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj

Tejszínes tormás csirkemell sonkával és kukoricával recept

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Kockázd fel a füstölt sonkát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát.

4. Melegíts egy kevés olajat, és pirítsd meg benne a csirkemell csíkokat, majd vedd őket ki és tedd félre.

5. Ha szükséges pótold az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg, és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a felkockázott sonkát, kevergetve pirítsd pár percig, majd öntsd fel kb. fél dl vízzel, és főzd puhára. Ha maradék húsvéti sonkából készíted, ami már meg van főzve, ezt a lépést ki lehet hagyni.

7. Add hozzá a kukoricát, az elősütött csirkemell csíkokat és a tormát.

8. Öntsd fel a tejszínnel, és közepes lángon főzd tovább, míg a szaftja be nem sűrűsödik.

9. Kockázd fel a csemegeuborkát, és add ezt is a tejeszínes tormás csirkemellhez.

tejszínes tormás csirkemell sonkával kukoricával serpenyőben

10. Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá.

Nézd meg a többi húsvéti csirkemell receptet is!

Tejszínes tormás csirkemell sonkával és kukoricával ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Tejszínes tormás csirkemell sonkával és kukoricával, finom húsvéti ebéd vagy a maradék húsvéti sonka felhasználására is szuper recept.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT15M

Összes idő: PT25M

Hozzávalók: