A hentes tokány egy szaftos, magyaros étel, ami nem csak sertéshúsból, de csirkemellből is nagyon finom. A maradék húsvéti sonkát szerettem volna felhasználni, ahhoz találtam ezt a receptet, de nem csak húsvét után lehet elkészíteni, egész évben bármikor
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg füstölt főtt sonka
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 15 dkg csemege uborka
- olaj
Hentes tokány csirkemellből elkészítése:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
4. Add hozzá a fokhagymát és a csirkemellet és pirítsd fehéredésig.
5. Add hozzá a paradicsompürét, keverd át.
6. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd puhára a csirkemellet.
7. Közben vágd hosszú csíkokra a sonkát és az uborkát.
8. Ha a csirkemell megpuhult, add a hentes tokányhoz a sonka és uborka csíkokat.
9. Sózd meg a szaftot, jól keverd át és már kész is a hentes tokány csirkemellből.
Tálalhatod a hentestokányt tarhonyával, rizzsel, tésztával, galuskával.