Hagymás gombás csirkemell, egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, de finom étel. Fehérjében gazdag, ha köret nélkül tálalod, diétázóknak is ajánlott.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 30 dkg csirkemell
- 50 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- étolaj
Hagymás gombás csirkemell recept:
1 A hagymás gombás csirkemellhez csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Pucold meg a vöröshagymát és szeleteld fel félfőre.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Szeleteld fel a gombát.
5. Egy nagyobb serpenyőben, én 28 cm-est használtam, melegíts fel olajat és süsd meg benne a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
6. Ha szükséges, pótold az olajat, és tedd bele a vöröshagymát és közpes hőfokon kezdd el párolni.
7. Öntsd fel egy kevés, kb. fél deci vízzel és párold puhára.
8. Add a vöröshagymához a fokhagymát, és párold kicsit.
9. Emeld fel magasra a hőfokot és add a hagymához a gombát. Hagyd egy kicsit, hogy a gomba elkezdjen pirulni.
10. Rázva, kevergetve pirítsd, míg a gomba össze nem esik, és el nem fővi a levét. Fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.
11. Végül keverd a gombához az elősütött csirkemell csíkokat és melegítsd össze kicsit.
12. A hagymás gombás csirkemellet frissen tálald, jól illik hozzá a rizs vagy a krumplipüré.
Tippek a hagymás gombás csirkemellhez:
Ha kiadósabb ételt szeretnél készíteni, akkor felkockázott bacont is adhatsz hozzá.
Fűszerekkel is fel lehet dobni, például provence fűszerkeverékkel.