Fűszeres gesztenyével töltött csirkemell rántva egy különleges ünnepi fogás.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 4 szelet csirkemell filé (kb. 60 dkg)
- 1 csomag natúr gesztenyemassza (25 dkg)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szelet bacon
- 1 szál angolzeller
- só
- bors
panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- Étolaj a sütéshez
Gesztenyével töltött csirkemell rántva
1 Először a gesztenyés tölteléket készítsd el. Ehhez olvaszd fel a gesztenyemasszát.
2. Aprítsd fel a bacont, vöröshagymát, fokhagymát, angolzellert.
3. Egy serpenyőben egy kevés olajon süsd meg a bacont.
4. Add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, angol zellert és párold puhára.
5. Keverd hozzá a gesztenyemasszát, fűszerezd sóval és borssal, majd tedd félre, hogy kihűljön.
6. A csirkemell szeleteket nyisd ki pillangó szerűen és klopfold ki kicsit egy fólián keresztül, hogy nagyjából egyforma vastagságúak legyenek.
7. Fűszerezd sóval és borssal a csirkemellek mindkét oldalát, és helyezd mindegyiket egy darab alufóliára.
8. Helyzed a gesztenyemasszát a csirkemellre, göngyöld fel, és csomagold be az alufóliába, mint egy szaloncukrot.
9. Forralj vizet egy lábosban, és tedd bele a gesztenyével töltött csirkemelleket és főzd 15-20 percig.
10. Vedd ki a csirkeroládokat a vízből és hűtsd ki.
11. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tedd egy tálba a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát, egy harmadikba üsd a tojásokat és habard el egy kevés sóval.
12. Panírozd be a gesztenyével töltött csirkemell tekercseket, forgasd meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.
13. Egy mélyebb lábosban melegíts olajat, és bő olajban süsd meg töltött csirkemelleket.