Dubarry csirkemell

Dubarry csirkemell, csirkemell dubarry módra

Dubarry csirkemell karfiollal az egyik legnépszerűbb recept.  A karfioltól, besamel mártástól és az olvadó sajttól igazán különleges fogás. A Dubarry szeletet eredetileg sertésből szoktál készíteni de csirkemellel is legalább ugyanolyan finom.

Dubarry csirkemell hozzávalók:

  • 0,5 csirkemell – kb 25 dkg
  • 0,5 fej karfiol
  • bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 dl étolaj

Besamel mártáshoz

  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • bors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 dkg trappista sajt

Csirkemell Dubarry módra elkészítése

1.A csirkemellet szeleteld fel, sózd és borsozd, és tedd félre. Nekem három szelet lett.

2. Egy lábosban forralj vizet, ha felforrt a víz, tegyél bele egy teáskanál sót.

3. Amíg felforr a víz, tisztítsd meg a karfiolt és szedd rózsáira. Kisebb rózsákra szedd, mert akkor egyenletesebben tudod majd a csirkemellen elhelyezni.

4. Főzd meg a karfiolt roppanósra, ne főzd túl mert a sütőben még puhulni fog. Ha megfőtt a karfiol, szűrd le, és hagyd kicsit kihűlni.

5. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, hogy előmelegedjen.

6. Egy serpenyőbe tedd a vajat és az olajat, és ha felmelegedett, süsd meg a csirkemell szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, mert a sütőben még sülni fognak.

7. Ha elkészültek a csirkemellek helyezd őket egy tepsibe, de előtte a serpenyőben lévő zsiradékkal kend ki a tepsit.

8. Reszeld le a sajtot.

9. Egy lábosban olvaszd fel a vajat, majd tedd bele a lisztet, és folyamatosan kevergetve pirítsd a lisztet aranybarnára. Eléggé össze fog állni, de ez nem baj. Fokozatosan öntsd fel a tejjel, közben folyamatosan keverd.

10. Ha már csomómentes a massza, főzd még kicsit alacsony lángon, míg be nem sűrűsödik, de folyamatosan keverd továbbra is. Nagyon gyorsan be fog sűrűsödni.

11. Ha már jó az állaga, vedd le a gázról, sózd és borsozd, és keverd bele a reszelt sajt felét és egy evőkanál tejfölt.

12. Halmozd a karfiol rózsákat a csirkemellre, és öntsd rá a besamel mártást.

13. A Dubarry csirkemellek tetejét szórd meg reszelt sajttal.

14. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

15. El is készült a Dubarry csirkemell!

Ha egy kis csavart szeretnél vinni az ételbe, használj részben, vagy egészben füstölt sajtot.

A Dubarry csirkemellet rizzsel szokták tálalni, de a krumplipüré is jól illik hozzá.

dubarry csirkemell rizzsel

Dubarry csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Dubarry csirkemell karfiollal, az egyik legjobb csirkés recept. Próbáld ki Te is a csirkemellet Dubarry módra, sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és garantált sikere lesz!

Keywords: francia

Recipe Yield: 3 db

Preparation Time: PT40M

Cooking Time: PT20M

Total Time: PT60M

Recipe Ingredients: