Kukoricás csirkés pizza

kukoricás csirkés pizza

Nincs is jobb a házi pizzánál, ami frissen érkezik a sütőből, sok olvadó sajttal a tetején. Ez a pizza most csirkés feltéttel készült, akár maradék sült csirke felhasználásra is alkalmas ez a recept.

Kukoricás csirkés pizza hozzávalók:

Pizza tésztához:

4 db kisebb pizzához

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Pizza szószhoz:

  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 1 teáskanál toscana fűszerkeverék

Pizza feltét:

  • 30 dkg csirkemell
  • 25 dkg mozzarella
  • 4 evőkanál főtt kukorica
  • 2 evőkanál frissen reszelt parmezán
  • oregáno

Kukoricás csirkés pizza elkészítése:

1.A csirkés pizzához először a pizza tésztát kell elkészíteni. Ehhez futtasd fel az élesztőt,

Tedd a kézmeleg (de semmiképpen sem forró, ha túl meleg a víz az élesztőgombák elpusztulnak és nem fog megkelni a tészta) vizet egy tálba vagy pohárba, keverd el benne az olívaolajat és a cukrot. Morzsold bele az élesztőt és várd meg, míg habos nem lesz.

2. Szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba, és készíts a közepére egy mélyedést a kezeddel. (Vannak, akik ezt egy nyújtódeszkán szokták csinálni, én is próbáltam úgy, de volt, hogy kifolyt az élesztős víz, mikor beleöntöttem a mélyedésbe, ezért könnyebbnek találom ezt egy tálban végezni, ahol a folyadék nem tud kiszökni.)

3. Öntsd az élesztős vizet a liszt mélyedésébe, és egy villával körkörös mozdulatokkal kezd a lisztet a folyadékba keverni.

4. Innen folytasd kézzel, gyúrd össze a pizza tésztát, addig folytasd míg már nem ragad, nem tapad a kezedre.

5. Vékonyan kenj ki olívaolajjal egy tálat, tedd bele a pizza tésztát, a tetejét is kend át egy kevés olívaolajjal. A legegyszerűbb ezt az ujjaiddal csinálni.

6. Takard le a pizza tésztát, és meleg helyen keleszd kb. 1 órát.

7. Ha a pizza tészta a duplájára kelt, tedd ki egy lisztezett deszkára és gyúrd át.

8. Vágd két egyforma darabra a tésztát. Ha egy nagy pizzát akarsz készíteni, akkor nem kell félbevágni.

9. Takard le a pizza tészta golyókat, és keleszd még 15 percig. Ha nem használod fel azonnal, akkor fóliába csomagolva tedd a hűtőbe.

pizza tészta

Pizzaszósz elkészítése

Turmixold le a paradicsom konzervet, keverd hozzá a toscana fűszerkeveréket, és ízlés szerint sót esetleg cukrot, és már kész is a házi pizzaszósz.

pizzaszósz

Csirkés pizza feltét elkészítése

1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Szeleteled fel a fokhagymát.

3. Egy serpenyőben melegíts egy kevés olajat, és pirítsd meg rajta a fokhagymát, majd add hozzá a csirkemellet és süsd készre.

Kukoricás csirkés pizza összeállítása

1.A pizza tésztát húzd szét a kezeddel, de akár nyújtófával is kinyújthatod, bár ez nem túl autentikus. Arra figyelj, hogy a pizza szélén egy kis réteg legyen vastagabb, legyen pereme.

2. Tedd a megformázott pizza tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

2. Kend meg a pizzaszósszal, úgy, hogy 1-1,5 cm-es sáv maradjon a szélén.

3. Szórd meg egy kevés oregánóval és locsold meg egy kevés extraszűz olívaolajjal.

4. A friss mozzarellát tépkedd kis darabokra, és oszlasd el a pizzán.

5. Oszlasd el a csirkemell csíkokat és a kukoricát, és szórd meg a tetejét egy kevés reszelt parmezánnal.

kukoricás csirkés pizza sütés előtt

6. Melegítsd elő a sütőt a legmagasabb fokozatra, ez sütőtől függ, kb. 220-250 fok között szokott lenni. A kemence ennél melegebb.

7. Tedd a kukoricás csirkés pizzát az előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig.

Nézd meg ezeket a pizza recepteket is:

Kukoricás csirkés pizza ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Kukoricás csirkés pizza házilag. Kicsit időigényes, de nincs is jobb a házi pizzánál frissen a sütőből, olvadó sajttal a tetején. Próbáld ki, imádni fogod!

Nemzeti konyha: OLASZ

Előkészítési idő: PT40M

Főzési idő: PT15M

Összes idő: PT55M

Hozzávalók: