Csirkemell sajtos bundában, finom szaftos bundás csirkemell, szuper hétvégi ebéd lehet belőle, a család imádni fogja. Nem csak sajtimádóknak!
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt + 5 evőkanál liszt
- 10 dkg sajt (trappista, ementáli, gouda stb.)
- 3 dl tej vagy víz
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Csirkemell sajtos bundában elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.
2. Reszeld le a sajtot kislyukú reszelőn.
3. Üsd egy tálba a tojásokat, sózd meg és habard el.
4. Add a tojáshoz a 20 dkg lisztet és a tejet/vizet és keverd csomómentesre.
5. Keverd a masszához a reszelt sajtot.
6. Melegíts olajat serpenyőben.
7. Tedd az 5 evőkanál lisztet egy tányérba.
8. Forgasd meg a csirkemell szeleteket a lisztbe, majd a sajtos masszába.
9. Bő olajban, közepes lángon süsd meg a sajtos bundás csirkemell szeleteket.
10. A kisült húsokat tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.