Csirkemell palacsinta bundában

csirkemell palacsinta bundában

Csirkemell palacsinta bundában, próbáld ki, ha nincs kedved a panírozással bajlódni. Nagyon finom, garantáltan imádni fogod.

Csirkemell palacsinta bundában hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál só
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • olaj a sütéshez
    + kevés liszt a csirkemell forgatásához

Csirkemell palacsinta bundában elkészítése:

1.Csíkozd fel a csirkemellet, és sózd meg.

2. Tedd egy keverőtálba a lisztet, tojást, sót, és tejet, és egy habverő segítségével keverd simára, azaz készítsd el a palacsintatésztát bundázáshoz. Sűrűbb tésztát fogsz kapni, mint a hagyományos palacsinta tészta, de a bundázáshoz sűrű tésztára van szükség. Ha szeretnél tehetsz még egyéb fűszereket a tésztába, például fokhagymát, mediterrán fűszerkeveréket.

3. Önts olajat egy edénybe legalább 2 cm vastagon, majd kezdd el melegíteni. Ha felforrósodott az olaj, vedd vissza a gázt közepesre.

4. Tegyél egy tálba kevés lisztet, forgasd meg a lisztben a csirkemell csíkokat, majd a sűrű palacsintatésztában, és süsd aranybarnára őket a bő olajban.

5. A kisült csirkemelleket szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.

A palacsintatésztában sült csirkemellet tálalhatod salátával, vagy hagyományos köretekkel, mint rizs, sült krumpli.

Csirkemell palacsinta bundában

Csirkemell palacsinta bundában, próbáld ki, ha nincs kedved a panírozással bajlódni. Nagyon finom, garantáltan imádni fogod.

Előkészítési idő: PT

Főzési idő: PT

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: