Tejszínes gombás csirkeragu

tejszínes gombás csirkeragu

Ha egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora receptet keresel, próbáld ki a tejszínes gombás csirkeragut!

Hozzávalók – tejszínes gombás csirkeragu:

2 adaghoz

  • 20-25 dkg csirkemell (fél csirkemell)
  • 25 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál provance fűszerkeverék  (ha nincs, akkor kakukkfű)
  • frissen őrölt bors
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj

Tejszínes gombás csirkeragu elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Tisztítsd meg a gombát, és szeleteld fel.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

4. Melegítsd fel egy serpenyőben a vajat és az olajat.

5. Tedd bele a csirkemell kockákat és süsd aranybarnára őket, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

6. Tedd a vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg és párold üvegesre.

7. Add a hagymához a felszeletelt gombát és fokhagymát, és időnként megkevergetve fedő alatt főzd puhára.

8. Fűszerezd a gombát sóval, frissen őrölt borssal, és a provance fűszerkeverékkel.

9. Öntsd fel a tejszínnel, és tedd vissza a csirkemell kockákat a gombás raguba.

10. Főzd a tejszínes gombás csirkeragut még pár percig, míg kicsit be nem sűrűsödik.

Milyen köret illik a tejszínes gombás csirkeraguhoz?

Tálalhatod például rizzsel, nokedlivel, sült krumplival, tésztával, bulgurral.

Tejszínes gombás csirkeragu ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Tejszínes gombás csirkeragu - Ha egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora receptet keresel, megtaláltad!

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: CT20M

Összes idő: TT30M

Hozzávalók: