Cigánylecsó

cigánylecsó csirkemellel káposztával

Cigánylecsó, az egyik legtartalmasabb lecsó, amibe a paprikán, paradicsomon kívül csirkehús és káposzta is kerül.

Hozzávalók:

2 adag

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg csirkemell
  • 50 dkg paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg fejeskáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

Cigánylecsó csirkemellel:

1 A cigánylecsóhoz kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Szeleteld fel a hagymát és aprítsd fel a fokhagymát.

3. Darabold fel a paprikákat és a paradicsomot.

4. A káposzta torzsáját vágd ki, és csíkozd fel.

5. Kockázd fel a szalonnát.

6. Egy edényben olvaszd ki a szalonna kockákat, majd tedd bele a csirkemell darabokat, pirítsd körbe, és vedd ki az edényből.

7. Tedd az edénybe vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

8. Add hozzá a fokhagymát és a paprikákat, és kevergetve főzd tovább.

9. Ha a paprika kicsit összesett, add hozzá a paradicsomot és a fűszerpaprikát, és keverd el.

10. Tedd bele az elősütött csirkemellet, öntsd fel egy kevés vízzel, sózd, borsozd, és közepes lángon tovább.

11. Ha félig megpuhult, add hozzá a káposztát és, főzd míg minden meg nem puhul, és sűrű szaftos nem lesz a cigánylecsó.

A cigánylecsót punyával, azaz cigánykenyérrel szokták tálalni, aminek az elkészítését al alábbi  videóban láthatod. A punya/bodag érdkessége, hogy nem késsel szokták szeletelni, hanem kézzel törik, és belemártogatják a lecsóba.

További magyar és külföldi lecsó receptekért látogass el a lecso.info.hu honlapra!

Schema nem található.