Sajtos baconos tejszínes csirkemell sütőben egy finom, laktató csirkés étel, amit kevés munkával tudsz elkészíteni. Csak össze kell állítani a munka nagy részét a sütő végzi.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 15 dkg bacon szalonna
- 20 dkg sajt reszelve
- 5-6 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tejszín
- só, fehérbors, esetleg szerecsendió
Előkészítés kb 30 perc, sütés 75 perc
Sajtos baconos tejszínes csirkemell sütőben elkészítése:
1 A sajtos baconos tejszínes csirkemellhez egy kisebb üveg sütőtálat előkészítünk, az alját kibéleljük a bacon szalonnával a képen látható módon.
2. A csirkemellet megmossuk, ujjnyi vékony szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk.
3. A szeleteket egyenként panírozzuk először lisztbe, majd tojásba végül resztelt sajtba forgatjuk és a sütőtálba helyezzük.
4. Ha minden szelet a tálba került, ráöntjük a tejszínt, a tálat kicsit megrázzuk. A tejszín lepje el a húst.
5. A tálat lefedve hideg sütőbe tesszük. A sajtos baconos tejszínes csirkemellet 200 fokon kb 60 percig lefedve, a végén 15 percig fedő sütjük, hogy a teteje megpiruljon. Párolt rizzsel, forrón tálaljuk.