Búbos csirkemell

búbos csirkemell

Szaftos búbos csirkemell lecsós gombás töltelékkel és olvadó, nyúlós sajttal.

Búbos csirkemell hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 25 dkg gomba
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg sajt (pl. trappista)
  • bors
  • olaj

Búbos csirkemell elkészítése:

1.Szeleteld fel a csirkemellet, ki kis klopfolhatod kicsi, sózd és borsozd.

2. Szeleteld fel a gombát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát.

4. Szeleteld fel a paprikát és a paradicsomot.

5. Melegíts fel egy serpenyőt, tedd bele a gombát és időnkét átkeverve pirítsd meg, a végén sózd és borsozd. Az elkészült gombát vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

6. Tegyél egy kevés olajat serpenyőbe, melegítsd fel, és tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

7. Add a hagymához a paprikát, és pirítsd kicsit.

8. Add hozzá a paradicsomot, párold együtt néhány percig.

9. Keverd a gombát a lecsóhoz és tedd félre.

10. Melegíts egy kevés olajat egy másik serpenyőben, és süsd elő a csirkemell szeletek mindkét oldalát.

11. Az elősütött csirkemelleket tedd egy olajjal vékonyan kikent tepsibe.

12. Halmozd a lecsós gombás ragut a csirkemellek tetejére.

13. Szórd meg reszelt sajttal.

14. Tedd a búbos csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd kb. 15 percig.

A búbos csirkemellhez jól passzol a krumplipüré vagy párolt rizs.

Búbos csirkemell

Szaftos búbos csirkemell lecsós gombás töltelékkel és olvadó, nyúlós sajttal.

Preparation Time: 30M

Cooking Time: 15M

Total Time: 45M