Szaftos búbos csirkemell lecsós gombás töltelékkel és olvadó, nyúlós sajttal.
Búbos csirkemell hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 25 dkg gomba
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg sajt (pl. trappista)
- só
- bors
- olaj
Búbos csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, ki kis klopfolhatod kicsi, sózd és borsozd.
2. Szeleteld fel a gombát.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát.
4. Szeleteld fel a paprikát és a paradicsomot.
5. Melegíts fel egy serpenyőt, tedd bele a gombát és időnkét átkeverve pirítsd meg, a végén sózd és borsozd. Az elkészült gombát vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
6. Tegyél egy kevés olajat serpenyőbe, melegítsd fel, és tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add a hagymához a paprikát, és pirítsd kicsit.
8. Add hozzá a paradicsomot, párold együtt néhány percig.
9. Keverd a gombát a lecsóhoz és tedd félre.
10. Melegíts egy kevés olajat egy másik serpenyőben, és süsd elő a csirkemell szeletek mindkét oldalát.
11. Az elősütött csirkemelleket tedd egy olajjal vékonyan kikent tepsibe.
12. Halmozd a lecsós gombás ragut a csirkemellek tetejére.
13. Szórd meg reszelt sajttal.
14. Tedd a búbos csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd kb. 15 percig.
A búbos csirkemellhez jól passzol a krumplipüré vagy párolt rizs.