Borsópörkölt csirkemellel

borsópörkölt csirkemellel galuskával

A zöldborsó pörkölt az egyik legnépszerűbb zöldség pörkölt, laktató és gyorsan elkészül. De lehet még fokozni az élvezeteket, ha hússal készítjük, így a húsevők is kedvelni kedvelni fogják. Borsópörkölt csirkemellel finom, szaftos, magyaros étel.

A neve is sugallja, hogy ebben az ételben nem a húsé a főszerep, hanem csak kiegészítő a zöldborsó mellett, a húsimádók változtathatnak az arányon, és készíthetik több csirkemellel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldborsó
  • 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 evőkanál kacsazsír vagy sertészsír vagy étolaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

Borsópörkölt csirkemellel recept:

1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Hámozd meg a paradicsomot és kockázd fel a paprikával együtt.

4. Melegítsd fel a zsírt egy lábosban, add hozzá a felkockázott vöröshagymát eg csipet sóval és a felkockázott paprikát.

5. Párold puhára a hagymát és a paprikát, majd add hozzá a paradicsomot és fokhagymát és pirítsd meg kicsit.

6. Húzd le a tűzről a lábost, és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

7. Öntsd fel egy kevés, kb. fél dl vízzel és tedd visssza a tűzhelyre, és főzd tovább, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha szükséges ismételd meg még egyszer a vízzel felöntést és zsírjára pirítást. Erre azért van szükség, mert a csirkemell viszonylag gyorsan megfő, és így nem marad ideje a zöldségeknek megpuhulni, és ettől lesz igazán sűrű a szaftja.

8. Ha elkészült a pörkölt alap, akkor tedd bele a csirkemell kockákat is, magasabb hőfokon pirítsd le kicsit a húst

9. Add hozzá a zöldborsót, és azzal is pirítsd kicsit.

10. Majd öntsd fel annyi meleg vízzel vagy alaplével, ami éppen ellepi. A fagyasztott zöldborsó nagyon lehűti, ezért kell meleg vízzel felönteni.

11. Alacsony hőfokon főzd tovább a húsos boróspörköltet. A pörköltet kevés lében kell főzni, ha elpárolog a leve, akkor mindig kicsit pótolni kell.

12. Ha a hús és a zöldborsó megpuhult, kóstold meg a szaftját, és ha szükséges ízesítsd sóval és borssal.

11. A csirkemelles borsópörköltet pörköltet galuskával, tésztával, tarohányaval vagy  rizzsel szokták tálalni.

Próbáld ki ezeket a zöldborsós csirkemell recepteket is:

.

Borsópörkölt csirkemellel ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Borsópörkölt csirkemellel egy isteni finom, szaftos, magyaros étel, hogy a húsimádók is szeressék hússal készül a zöldborsó pörkölt.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: