A klasszikus bolognai spagettit nem csak darálthúsból, de csirkemellből is el lehet készíteni. Ha egy szaftos, paradicsomos tésztára vágysz, készítsd el a bolognai csirkemellet Te is!
Hozzávalók:
- 45 dkg spagetti (durumtészta)
- 50 dkg csirkemell
- 1 db sárgarépa
- 1 db szárzeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl passata (passzírozott paradicsom)
- só
- bors
- 1 evőkanál toscana fűszerkeverék
- 2 evőkanál olívaolaj
- tálaláshoz parmezán sajt
Bolognai csirkemell:
Először a bolognai ragut készítsd el.
1. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát, reszeld le a sárgarépát és a zellert.
3. Egy kevés olajon pirítsd meg a csirkemellet, majd vedd ki őket a serpenyőből.
4. Ha szükséges, pótold az olajat, majd párold meg a felaprított vöröshagymát, majd add hozzá a reszelt sárgarépát, és zellert és pirítsd meg kicsit a zöldségeket.
5. Add a passatat a zöldségekhez, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket: toscana fűszerkeveréket, sót, borsot.
6. Alacsony lángon főzd a ragut, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.
7. Tedd az elősütött csirkemelleket is a raguba, főzd, míg a hús is meg nem puhul.
8. Főzd meg a spagetti tésztát bő sós vízben a csomagoláson jelzett ideig, és szűrd le. Ne főzd túl a tésztát, mert a szószban is még puhulni fog.
9. Tegyél a tányérra egy adag spagetti tésztát, halmozz a tetejére a bolognai raguból és szórd meg a tetejét reszelt parmezánnal, és már készi is a finom bolognai csirkemell!