Alredo csirke egy isteni finom, laktató tejszínes csirkés tészta fokhagymával és parmezánnal.
Hozzávalók – Alfredo csirke – fokhagymás tejszínes csirkés tészta
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 8 dkg reszelt parmezán
- 50 dkg spagetti
- Só
- Bors
Alfredo csirke elkészítése:
1.Melegíts vizet a tészta főzéséhez.
2. A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
4. Reszeld le a parmezánt.
5. Egy serpenyőben melegítsd össze az olívaolajat és a vajat.
6. Ha felmelegedett a zsiradék, pirítsd meg a csirkét. Ezt jó több részletben végezni, hogy legyen helyük pirulni. Ha kész a csirkemell, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
7. Tedd a zsiradékba a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és dinszteld meg.
8. Ha felforrt a víz, sózd meg és tedd a vízbe a tésztát. Főzd a tészta csomagolásán szereplő instrukció szerint, a lényeg hogy ne főzd túl, és azt is vedd számítása, hogy a tészta a tejszínes szószban is puhulni fog.
9. Ha a vöröshagyma megpuhult add hozzá a fokhagymát és keverd össze.
10. Öntsd fel a fehérborral, sózd, borsozd és forrald el az alkoholt.
11. Ha a bor kb. a felére redukálódott, húzd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a tejszínt a reszelt parmezánt, és a csirkemellet.
12. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Főzd addig, míg a sajt el nem olvad és a szósz be nem sűrűsödik.
13. Szűrd le a tésztát, de tegyél félre egy keveset a főzővízből.
14. A tésztát keverd a sajtos tejszínes csirkemellhez, ha túl sűrű a szósz, akkor hígítsd fel egy kis főzővízzel.