Tejfölös csirkepaprikás csirkemellből

tejfölös paprikás csirkemell nokedlivel

A tejfölös csirkepaprikás az egyik legkedveltebb magyar étel. Eredetileg a csirke minden részét felhasználják, de készítheted csak csirkemellből is. Így is nagyon finom, és nem kell a csontokkal bajlódni.

Paprikás csirkemell hozzávalók:

4 adaghoz

  • 2 db egész csirkemell filé
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 330 g tejföl (1 nagy doboz)
  • bors
  • víz
  • zsír vagy olaj

Tejfölös csirkepaprikás csirkemellből elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és paradicsomot.

4. Melegíts egy kevés zsírt egy lábosban (kacsazsírral a legfinomabb), tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a felaprított paprikát és pirítsd együtt pár percig.

6. Húzd le az edényt a tűzről és add hozzá a fűszerpaprikát, keverd el, majd a add hozzá a paradicsomot és fokhagymát.

7. Öntsd fel egy kevés vízzel, hogy épphogy ellepje és fedő alatt párold kb. 15 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Ha szükséges pótold a vizet, de mindig csak keveset adjál hozzá.

8. Add a csirkemellet a pörkölt alaphoz és öntsd fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje és fedő alatt főzd 15-20 percig, míg a csirke meg nem puhul. Ha közben elfőné a levét, akkor adjál hozzá kevés vizet, hogy le ne égjen.

9. Keverd simára a tejfölt. Általában szoktak lisztet is keverni a habarásba, de én liszt nélkül készítem, így is finom lesz. Adj a tejfölhöz pár kanál szaftot és keverd össze, majd öntsd a tejfölt a lábosba és keverd össze.

10. Forrald össze, kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.

Paprikás csirkemell tálalása:

A paprikás csirkemellet leggyakrabban nokedlivel tálalják, de kínálhatod tésztával, tarhonyával, rizzsel, krumplival vagy knédlivel is.

Tejfölös csirkepaprikás csirkemellből

A tejfölös csirkepaprikás az egyik legkedveltebb magyar étel. Eredetileg a csirke minden részét felhasználják, de készítheted csak csirkemellből is. Így is nagyon finom, és nem kell a csontokkal bajlódni.

Cuisine: magyar

Recipe Yield: 4 adag

Total Time: 40M