Ha kipróbálnál egy különleges, extrán ropogós rántott csirkemellet, akkor próbáld ki a csirkemellet chips bundában. Sütőben készül, így az olajszag sem lesz a lakásban. Nasinak, vasárnapi ebédnek, vendégvárónak is készülhet.
Hozzávalók – csirkemell chips bundában
- 2 egész csirkemell filé
- 13 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 csomag chips
- só
- bors
Csirkemell chips bundában elkészítése:
1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz.
3. Tedd a chipset egy konyhai aprítóba és aprítsd fel, majd tedd egy tálba.
4. Tedd a lisztet egy másik tálba.
5. Üsd a tojásokat egy harmadik tálba, sózd meg és habard el.
6. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kend meg vékonyan olajjal.
7. Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 220 fokra.
8. Panírozd be a csirkemell darabokat
- forgasd meg először a lisztben
- másodszor a felvert tojásban
- végül a felaprított chipsben
- és helyezd a tepsire egymás mellé.
9. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.