A hasselback csirkemell egy látványos, isteni finom fogás. Hasonlít a zsebes karajhoz, zsebeket kell vágni a húsba, ahova finom töltelék kerül. Ez most egy olaszos ízvilágú változat mozzarellával, friss bazsalikommal és paradicsommal. Elsőre bonyolultnak tűnhet, de sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, és garantált sikere lesz!
Hasselback csirkemell olaszosan hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 10 dkg mozzarella sajt (friss, 1 golyó)
- 1 db paradicsom
- 12 friss bazsalikomlevél
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- só
- bors
Hasselback csirkemell elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy éles késsel csinálj bevágásokat a csirkemellen függőlegesen, kb. egy ujnyi távolságra egymástól. Óvatosan vágd a csirkemellet, nehogy teljesen átvágd, az alja maradjon egyben. Ha egy fakanalat teszel a csirkemell elé, akkor az megakadályozza, hogy véletlenül átvágd.
3. Sózd és borsozd a csirkemellet, a bevágásokat is.
4. Olajozz ki egy sütőedényt, vagy tegyél bele sütőpapírt, és helyezd rá a bevagdosott, besózott csirkemellet.
5. Szeleteld fel vékony karikákra a mozzarellát, és a paradicsomot is. A paradicsomkarikákat vágd félbe.
6. Tegyél a csirkemell minden mélyedésébe egy karika mozzarellát, egy fél karika paradicsomot, és egy bazsalikomlevelet.
7. Mindegyik csirkemellet locsold meg egy evőkanál olívaolajjal és egy evőkanál balzsamecettel.
8. Tedd a sütőbe, és süsd 20-25 percig, és máris kész az ízletes, látványos hasselback csirkemell!
A hasselback csirkemellet önmagában is fogyaszthatod, így egy diétás ebéd vagy vacsora, de körettel is kínálhatod, például a krumplipürével.