Ha szereted a gyümölcsös csirkemelleket, akkor az almás sajtos csirkemellet is muszáj kipróbálnod! Puha csirkemell, szaftos alma, olvadó sajt egy kis provancei fűszerkeverékkel megbolondítva, isteni fogás!
TIPP
Készítheted részben, vagy teljesen füstölt sajttal is.
A csirkemellet a só és bors mellett mustárral is megkenheted.
Ha karácsonyi hangulatra akarod készíteni, akkor a provance fűszerkeverék helyett használj fahéjat, vagy mézeskalács fűszerkeveréket, és máris kész az egyszerű, de finom karácsonyi csirkemell.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 db alma
- 15 dkg trappista sajt
- só
- frissen őrölt bors
- provance fűszerkeverék (ha nincs, akkor kakukkfű és rozmaring)
Almás sajtos csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Helyezd a befűszerezett csirkemelleket egy kiolajozott tepsibe.
3. Hámozd meg az almát, vágd ki a csumáját, és kockázd fel.
4. Halmozd az alma kockákat a csirkemellre, és szórd meg provance fűszerkeverékkel.
5. Fedd le fóliával a tepsit, és tedd a 190 fokra előmelegített sütőbe.
6. Süsd az almás csirkemellet kb. 20 percig.
7. Reszeld le a sajtot.
8. 20 perc sülés után vedd le a fóliát, és szórd meg reszelt sajttal a csirkemellet.
9. Tedd vissza a sütőbe az almás sajtos csirkemellet, és süsd még, míg a sajt rá nem olvad, és meg nem pirul kicsit.
Jól illik hozzá a krumplipüré, ha különlegesebb köretet szeretnél az édesburgonya püré vagy rizibizi.