Laktató, ízekben gazdag csirkés saláta, ez a klasszikus waldorf saláta csirkével feldobott változata. Vendégvárónak és ünnepekre is, például karácsonyra is jó választás.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell
- 2 db alma
- 4 db zellerszár (angol zeller)
- 1 marék dió
- 1 fürt szőlő (nagyszemű)
- 1 db citrom
- 2 dl natúr görög joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- só
- frissen őrölt bors
- tálaláshoz friss salátalevél
- olaj
Waldorf saláta csirkével elkészítése:
1.Aprítsd durvára a diót, és egy száraz serpenyőben pirítsd meg kicsit és tedd félre.
2. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
3. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben és süsd meg a csirkemell kockákat.
4. Távolítsd el az alma csutkáját, és kockázd fel. Nem muszáj meghámozni az almát. Az alma kockákat locsold meg egy kevés citromlével.
5. Szeleteld fel kis darabokra a szárzellert.
6. Mosd meg a szőlőt, és vágd félbe a szőlő szemeket. Ha nagyok a magjai, akkor azt is távolítsd el egy éles késsel.
7. Tedd egy tálba az összes hozzávalót, almát, zellert, szőlőt, diót, csirkemellet.
8. Keverd simára a joghurtot és a majonézt, sózd és borsozd.
9. Add az öntetet a zöldségekhez, és keverd jól össze a waldorf salátát.
10. Salátalevélen tálald a wardolf salátát csirkével.